2014. június 2., hétfő

{ Hogyan készítsünk: "Social Media" gombokat }

Sziasztok!

Egy újabb blogszépítő sorozatot szeretnék elindítani "Hogyan készítsünk" néven. Pontosan még nem állt össze a fejemben milyen részei lesznek ennek a sorozatnak.(akár Olvasói kérésre is készítek bejegyzést)


Mivel sok blogot böngészek feltűnt , hogy mennyivel esztétikusabb, szebbek ezek a közösségi gombocskák.
Személy szerint azért is lopták be magukat a szívembe, mert:
  • Figyelemfelkeltőek
  • Helyet spórolnak
  • Professzionális kinézetet kölcsönöznek a blognak
  • Illenek a blog sablonjához/kinézetéhez.




Lehet , hogy közületek is kacérkodik valaki a gondolattal, hogy szebbé tegye ezekkel a blogját. Éppen ezért le is írom lépésről-lépésre.:)

Step-by-Step:

  1. Először is szükséged lesz néhány "gombra". Google-t hívjátok segítségül, rengeteget fogtok találni. A Blogszépítő fülecske alatt közel 20 féle színű, három féle méretben (32px, 48px, 72 px) találhattok ingyenesen letölthető Social Media gombokat.
  2. Ha megvannak a gombok töltsd fel egy fotómegosztó oldalra. Én ebben az esetben a Photobucket-et  szoktam használni. Az ide feltöltött képek kapnak egy bizonyos "direkt" linket /fotó jobb oldalánál/ ,amit használnod kell a HTML- kód során.
  3. A kódod pedig egy új HTML/Java modulba beillesztjük.





Nézzük csak az alap kódunkat:


<a href="HONLAP/WEBLAP URL " target="blank" title="LEÍRÁS A WEBOLDALRÓL"> <img src="KÉP DIREK URL" border="0" /></a><a href="HONLAP/WEBLAP URL" target="blank" title="LEÍRÁS A WEBOLDALRÓL"> <img src="KÉP DIREK URL" border="0" /></a><a href="HONLAP/WEBLAP URL" target="blank" title="LEÍRÁS A WEBOLDALRÓL"> <img src="KÉP DIREK URL" border="0" /></a>
Remélem érthető volt a leírás!

Sok sikert hozzá!


Csillu 





(A kódok természetesen nem a saját kreálmányaim, internetről összegyűjtött és 
kiválogatott kódok)

2 megjegyzés :

  1. Szerintem ez az egyik leghasznosabb bejegyzés amit csak készíteni tudsz, nagyon sokak nevében köszönöm én ezt most meg! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Panni :) Írtam Neked ask.fm-en egy kérdést :)

      Törlés